DIS story

Gabrielle Jangeby är inredaren och designern som driver och grundat DIS Inredning vid Stureplan i Stockholm, idag tillsammans med tolv anställda

Utöver den inbjudande butiken samarbetar DIS med arkitekter för inredning av offentliga rum och erbjuder inredningstjänster för privata hem, både inom och utanför Sverige.

DIS historia sträcker sig hela 28 år tillbaka i tiden när Gabrielle öppnade sin första butik på Rörstrandsgatan. Efter att ha varit verksam inom mode- och klädindustrin som inköpare såg hon möjligheterna i hur produkter kan utvecklas. Denna kunskap ledde till egen design och produktion av möbler, samt en butik som snart flyttade till större lokaler vid Stureplan.

Gabrielle Jangeby

Gabrielle reser ofta omkring för att hitta inspiration och har under årens lopp arbetat upp nära relationer med leverantörer runt om i världen. Nyfikenhet och intresse har lett henne från väverier och färgerier till snickerier, gjuterier och möten med sotarmästare, allt för att se och förstå hur saker hänger ihop och för att kunna utveckla produkter och inköp på sitt sätt. Fundamentalt för Gabrielles och DIS arbete är att varje inredning ska spegla kundens egen specifika plats och uttryck.

Att göra fler medvetna val ur ett miljöperspektiv känns också allt viktigare. Genom att välja att samarbeta med små leverantörer blir insynen kring tillverkningen större och ger fler möjligheter att påverka. Naturmaterial som åldras vackert över tid är en del av ett hållbart val, på samma sätt som att välja material som inte är giftiga och samarbetspartners där anställda har rättvisa arbetsvillkor, är andra.

DIS sortiment består idag av handplockade produkter från nyskapande internationella designers och mindre kända leverantörer, samt en egen kollektion under varumärket DIS Limited.
Sammantaget bildar det den exklusiva stil som är karaktäristisk för DIS; varm och avslappnad men ändå passionerad och inspirerande!